У Кропивницькому відбулося засідання батьківського клубу (ФОТО)

Травень 22, 2024 | Новини | Переглядів: 548 | Коментарі: 0

В обласному центрі у бібліотеці Чижевського говорили про те, як про себе піклуватись та як вчасно помічати сигнали організму

Сучасний світ змінюється, стає усе більш мінливим і непередбачуваним. Наша країна зараз переживає важкий період. Спочатку це були зміни в суспільстві, пов’язані з пандемією, викликаною COVID–19, а зараз ми вже третій рік живемо в умовах війни. Втрата звичного способу життя, безліч побутових проблем, з якими ми не стикалися в мирні часи, виснажують нас фізично, матеріально та психологічно, забирають сили та вибивають з колії. Все це впливає на психологічну та емоційну стабільність людини незалежно від її статі, віку чи соціального статусу.

У Кропивницькому відбулося засідання батьківського клубу (ФОТО)

У Кропивницькому відбулося засідання батьківського клубу (ФОТО)

У Кропивницькому відбулося засідання батьківського клубу (ФОТО)

Постійний стрес забирає внутрішні ресурси, і актуальність питання, як їх поповнити, стає з кожним днем гострішою.

Своїми порадами, як подолати відчуття апатії та шаленої втоми, поділилася сімейна психологиня Юлія Абрамович на черговому засіданні Батьківського клубу «Ресурс в тобі», який відбувся у відділі обслуговування користувачів бібліотеки Чижевського.

Пані Юлія пояснила, що ресурс – це те, що використовується для досягнення цілей. Стан «я в ресурсі» – це наявність сил та енергії для ефективного розв’язання поставлених питань, досягнення мети.Учасники заходу дізналися про види людських ресурсів: фізичний, емоційний, інтелектуальний, інформаційний, час спілкування з іншими людьми, їхня фізична та емоційна підтримка.

Психологиня також розповіла, куди зникає ресурс, провівши практичну вправу «Ромб життєвих установок». Вправа допомогла учасникам розібратися, що забирає життєвий ресурс найбільше. Розібравшись, вони спробували змістити фокус, шукали методи розрядки, заспокоєння та радості. Пані Юлія запропонувала визначитися з тим, що допомагає конкретній людині наповнювати себе енергією. Виявляється, допомогти можуть найпростіші речі: сон, книга, музика, прогулянка, спорт, театр, час із сім’єю, фільми та інше.

Захід відбувся у рамках програми Дитячого фонду ООН UNICEF «Комплексна підтримка місцевих та регіональних органів влади у наданні інтегрованого пакету соціальних послуг та пільг у Кіровоградській та Полтавській областях та м. Кривий Ріг».

Вчіться раціонально розподіляти свій ресурс та шукати джерела його наповнення. Піклуйтесь про себе! Чекаємо вас на наступних засіданнях Батьківського клубу.


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube , ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram .
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ .
Hostpro



Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool
Mobilize your Site
View Site in Mobile | Classic
Share by: