125 Fun Movie Trivia Questions (With Answers) To Stump All Your Film-Loving Friends!
Movie trivia here, get yer movie trivia here!
Are you looking to show off your showbiz savvy at your next virtual game night or Netflix party ? Or perhaps you're searching for the perfect pre-game entertainment for your next Oscars party? No matter what, we've got you covered!
Here are 125 classic movie trivia questions , ranging from easy to obscure, to challenge and maybe even stump you and all of your movie-loving buddies.
125 Movie Trivia Questions
1. Question: What are the dying words of Charles Foster Kane in Citizen Kane
?
Answer: "Rosebud"
2. Question: Who played Mrs. Robinson in The Graduate
?
Answer:Anne Bancroft
3. Question: What was the first feature-length animated movie ever released?
Answer: Snow White and the Seven Dwarfs
4. Question: In The Matrix
, does Neo take the blue pill or the red pill?
Answer:Red
5. Question: For what movie did Tom Hanks score his first Academy Award nomination?
Answer: Big
6. Question:What 1927 musical was the first "talkie"?
Answer: The Jazz Singer
7. Question: What's the name of the skyscraper in Die Hard
?
Answer: Nakatomi Plaza
8. Question: What flavor of Pop Tarts does Buddy the Elf use in his spaghetti in Elf?
Answer: Chocolate
Related: Harry Potter Trivia: 50 Fun Facts About the Wizarding World
9. Question: What shocking Wes Craven horror movie carried the marketing tagline, "To avoid fainting, keep repeating, 'It's only a movie...'"?
Answer: The Last House on the Left
10. Question: What pop vocal group performs at the wedding in Bridesmaids
?
Answer:Wilson Phillips
11. Question: What real- life
on-again off-again Hollywood power couple starred in the film Who's Afraid of Virginia Woolf
?
Answer:Elizabeth Taylor and Richard Burton
12. Question: What American writer/director starred in several iconic European-produced "Spaghetti Westerns
"?
Answer: Clint Eastwood
13. Question: Who played Juror Number 8 in 12 Angry Men
?
Answer:Henry Fonda
Related: The 100 Best Movies of All Time, Ranked
14. Question: The head of what kind of animal is front-and-center in an infamous scene from The Godfather
?
Answer:A horse
15. Question: What TV show was Jack Nicholson referencing when he ad-libbed "Here's Johnny!" in The Shining
?
Answer: The Tonight Show Starring Johnny Carson
16. Question: What critically panned 1984 country-musical comedy starring Dolly Parton
and Sylvester Stallone eventually became a cult classic?
Answer: Rhinestone
17. Question: Who played park owner John Hammond in Jurassic Park
?
Answer:Richard Attenborough
18. Question: In what 1976 thriller does Robert De Niro famously say "You talkin' to me?"
Answer: Taxi Driver
Related: 50 Fun Christmas Trivia Questions (with Answers)
19. Question: What's the name of the anthemic dance near the beginning of The Rocky Horror Picture Show
?
Answer: "The Time Warp"
20. Question: For what movie did Steven Spielberg win his first Oscar for Best Director?
Answer: Schindler's List
21. Question: What is the name of the courtesan played by Nicole Kidman
in Moulin Rouge!
Answer: Satine
22. Question: In what 1950 drama does Bette Davis say, "Fasten your seatbelts; it's going to be a bumpy night"?
Answer: All About Eve
23. Question: The theme from The Third Man
(also called "The Harry Lime Theme" was performed on what instrument?
Answer:Zither
24. Question:Marlon Brando "could have been a contender" in what iconic 1954 crime drama?
Answer: On the Waterfront
25. Question: What famous L.A. landmark is heavily featured in Rebel Without a Cause
?
Answer: Griffith Observatory
26. Question: Who played Martin Luther King Jr
. in the 2014 biopic Selma
?
Answer:David Oyelowo
Related: 100+ Best TV Shows on Netflix Right Now
27. Question: Who directed Boris Karloff in the classics Frankenstein
and Bride of Frankenstein
?
Answer:James Whale
28. Question: What infamous 1980 box-office bomb ruined the career of The Deer Hunter
director Michael Cimino?
Answer: Heaven's Gate
29. Question:What words are written on the knuckles of "Reverend" Harry Powell (Robert Mitchum) in The Night of the Hunter
?
Answer: "Love" and "hate."
30. Question: What Hollywood movie star plays himself in Zombieland
?
Answer:Bill Murray
31. Question: In Risky Business
, what song did Tom Cruise famously lip-sync to in his underwear?
Answer: "Old Time Rock and Roll" by Bob Seger
32. Question: Who is the only actor to receive an Oscar nomination for acting in a Lord of the Rings
movie?
Answer:Ian McKellen
33. Question: Who took over the role of Bruce Wayne's love interest Rachel Dawes in The Dark Knight
, following Katie Holmes's exit after Batman
Begins
?
Answer:Maggie Gyllenhaal
34. Question:What song plays over the opening credits of Guardians of the Galaxy
?
Answer: "Come and Get Your Love" by Redbone
35. Question: For which 1964 musical blockbuster did Julie Andrews win the Academy Award for Best Actress?
Answer: Mary Poppins
36. Question: What is the highest-grossing R-rated movie of all time?
Answer: Joker
Related: Looking for a Lifetime of Laughs? We've Got You Covered With The 120 Best Comedies of All Time
37. Question: What 1994 crime film revitalized John Travolta's career?
Answer: Pulp Fiction
38. Question: Who voiced the sultry Jessica Rabbit in Who's Afraid of Roger Rabbit?
Answer:Kathleen Turner
39. Question: Which movie was incorrectly announced as the winner of Best Picture at the 2017 Academy Awards
, during the greatest Oscars flub of all time?
Answer: La La Land
40. Question: Which 1948 Alfred Hitchcock movie starred James Stewart and was shot to look like one continuous take?
Answer: Rope
41. Question: "Well, nobody's perfect" is the final line (and punchline) from what classic 1959 comedy starring Marilyn Monroe
?
Answer: Some Like it Hot
42. Question: The stage play Everybody Comes to Rick's
was adapted for the screen to become what 1942 Best Picture winner?
Answer: Casablanca
Related: 250 Best Trivia Team Names
43. Question: In what 1979 James Bond
movie does the famous spy go to outer space?
Answer: Moonraker
44. Question: Who wrote the famous, scary theme music
from Halloween
?
Answer:John Carpenter
45. Question: What animated classic was the first film of the late-twentieth-century "Disney Renaissance?"
Answer: The Little Mermaid
46. Question: In Apocalypse Now
, Robert Duvall says, "I love the smell of _____ in the morning
."
Answer:Napalm
47. Question: What is the name of Quint's shark-hunting boat in Jaws
?
Answer: The Orca
48. Question: What's the name of Charlie Chaplin's most famous, recurring character?
Answer: "The Tramp"
49. Question:Aaron Sorkin won an Oscar for writing what 2010 drama about the creation of Facebook?
Answer: The Social Network
Related: 101 Disney Trivia Questions and Answers!
50. Question: Who played iconic femme fatale Phyllis Dietrichson in classic 1946 film noir Double Indemnity
?
Answer: Barbara Stanwyck
51. Question: What is the model of revolver made famous by Clint Eastwood's "Dirty" Harry Callahan?
Answer: Smith & Wesson Model 29 .44 Magnum
52. Question: Which 1927 war drama was the first movie to ever win Best Picture?
Answer: Wings
53. Question: Who is the first actor to play Jack Ryan on screen?
Answer: Alec Baldwin
54. Question: What was Audrey Hepburn's birth name?
Answer: Audrey Kathleen Ruston
55. Question: Joaquin Phoenix received his first Oscar nomination for playing Roman emperor Commodus in what 2000 Oscar-winning epic?
Answer: Gladiator
56. Question: Who played the "Unsinkable" Molly Brown in Titanic
?
Answer:Kathy Bates
Related: Grab the Popcorn! These Are the 14 Best Movie Streaming Sites For At-Home Screenings
57. Question: In the action thriller Speed
, why is Annie (Sandra Bullock)'s driver's license suspended?
Answer: She was speeding
58. Question: Jennifer Lawrence
won a Best Actress Academy Award for what 2012 romantic comedy
/drama?
Answer: Silver Linings Playbook
59. Question:The Battle of Thermopylae served as the basis of what highly stylized 2006 smash hit swords-and-sandals action flick?
Answer: 300
60. Question: Which famous film composer wrote the music for Tim Burton's 1989 Batman
?
Answer:Danny Elfman
61. Question: Which Alfred Hitchcock thriller is notorious for its shocking "shower scene"?
Answer: Psycho
62. Question: What is the highest-grossing foreign-language film at the U.S. box office?
Answer: The Passion of the Christ
63. Question: Who wrote the screenplay for Rocky
?
Answer:Sylvester Stallone
64. Question: What national monument does Cary Grant climb in the heart-pounding final moments of North by Northwest
?
Answer: Mount Rushmore
65. Question: What was Quentin Tarantino
's first feature as writer/director?
Answer: Reservoir Dogs
Related: We Ranked All Batman Movies, Including The Batman
66. Question: Which Oscar-winning blonde bombshell played James Stewart's love interest Lisa Carol Fremont in Rear Window
?
Answer:Grace Kelly
67. Question: Who is the only person ever to receive an Oscar nomination for acting in a Star Wars
movie?
Answer: Alec Guinness
68. Question: What actress' name, who voices Princess Elsa in the Frozen
films, did John Travolta botch at the 2014 Oscars?
Answer:Idina Menzel
69. Question: What is the real name of Uma Thurman's "The Bride" character from Kill Bill
?
Answer: Beatrix Kiddo
70. Question: What prominent American director won an Oscar for helming Forrest Gump
?
Answer:Robert Zemeckis
71. Question:Three of Jim Carrey's blockbusters— The Mask, Dumb and Dumber
and Ace Ventura: Pet Detective—
were all released in what year?
Answer: 1994
72. Question: How many suns does Luke's home planet of Tatooine have in Star Wars
?
Answer: Two
73. Question: What movie holds the record for most Oscar wins without winning Best Picture (eight wins total)?
Answer: Cabaret
74. Question: In what 1969 James Bond thriller does the famous spy fall in love and get married?
Answer: On Her Majesty's Secret Service
75. Question: What 1970 movie marked the feature debut of Arnold Schwarzenegger?
Answer: Hercules in New York
76. Question:What is the first movie ever to be rated PG-13?
Answer: Red Dawn
(1984)
77. Question: What is the highest-grossing movie
of all time when taking inflation into account?
Answer: Gone With the Wind
78. Question: What is the highest-grossing movie of all time when not taking inflation into account?
Answer: Avatar
79. Question: What's the Los Angeles hotel prominently featured in Pretty Woman
?
Answer: The Beverly Wilshire by Four Seasons
80. Question: What is the only 'X'-rated film to win Best Picture at the Oscars?
Answer: Midnight Cowboy
81. Question: Who played detective Rick Deckard in Blade Runner
?
Answer:Harrison Ford
82. Question: What is the name of the spaceship in Alien
?
Answer: USCSS Nostromo
83. Question: This acclaimed, Oscar-winning filmmaker directed Happy Feet
, Babe: Pig in the City
and Mad Max: Fury Road
.
Answer:George Miller
84. Question: Who is the first and only woman of color to win the Oscar for Best Actress?
Answer:Halle Berry
85. Question: What's the fictional brand of cigarettes in Quentin Tarantino's movies?
Answer: Red Apple cigarettes
86. Question: Who played the Wicked Witch of the West in The
Wizard of Oz
?
Answer:Margaret Hamilton
87. Question: Which movie star is killed off in the opening scene of Scream
?
Answer:Drew Barrymore
88. Question: What's the name of John Wayne's character in True Grit
(played by Jeff Bridges in the remake)?
Answer: Rooster Cogburn
89. Question: What is the highest-grossing war movie
of all time and
Clint Eastwood's highest-grossing movie ever?
Answer: American Sniper
90. Question: How many Oscars has Meryl Streep won?
Answer: Three
91. Question: How many Oscars has Meryl Streep been nominated for?
Answer: 21
92. Question: Who played Bonnie Parker and Clyde Barrow in Bonnie & Clyde
?
Answer:Faye Dunaway and Warren Beatty
93. Question: What Martin Scorsese movie holds the all-time record for F-bombs?
Answer: The Wolf of Wall Street
94. Question: What is the name of the extended ballet sequence near the end of Singin' in the Rain
?
Answer: "Broadway Melody"
95. Question: What is the name of Riley's imaginary friend in Inside Out
?
Answer: Bing Bong
96. Question: Who played the Green Goblin in 2002 box-office smash Spider-Man
?
Answer:Willem Dafoe
97. Question: For what movie did George Clooney win his sole acting Oscar to date?
Answer: Syriana
98. Question: Near the end of Vertigo
, when Judy transforms into Madeline, she is bathed in what color light?
Answer:Green
99. Question: Who played Regan MacNeil in The Exorcist
?
Answer:Linda Blair
100. Question: Only three movies in history have won the "big five" at the Oscars (Best Picture, Best Director, Best Screenplay, Best Actor and Best Actress). Name them.
Answer: It Happened One Night
, One Flew Over the Cuckoo's Nest
and The Silence of the Lambs
.
101. Question:What was the first pandemic era movie to gross over $1 billion at the box office?
Answer: Spider-Man: No Way Home
102. Question:Who is the only actor to appear in Robert Wise's 1961 West Side Story
movie and the 2021 remake?
Answer:Rita Moreno
103. Question:In the 1932 pre-Code film Blonde Venus
, Marlene Dietrich famously appears in a nightclub dressed as what animal?
Answer:A gorilla
104. Question:What internationally esteemed Malaysian actress has starred in a Bond film, Crouching Tiger, Hidden Dragon
, Crazy Rich Asians
, Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings
and more?
Answer:Michelle Yeoh
105. Question:Who won his second Best Actor Oscar in 2021, in the ceremony's biggest upset?
Answer:Anthony Hopkins
106. Question:What indie horror movie boogeyman became an unexpected LGBTQ+ icon of the 21st century?
Answer:The Babadook
107. Question:What kind of bug is on the back of Ryan Gosling's silk jacket in Drive
?
Answer:Scorpion
108. Question:What actress was the queen of 1970s "Blaxploitation" cinema?
Answer:Pam Grier
109. Question:What is the first fantasy movie to win Best Picture at the Oscars?
Answer: The Lord of the Rings: The Return of the King
110. Question:What is the second (and last) fantasy movie to win Best Picture at the Oscars?
Answer: The Shape of Water
111. Question:What famous heartthrob is unrecognizable under layers of makeup as The Penguin in 2021's The Batman
?
Answer:Colin Farrell
112. Question:In Clueless
, what character said, "You're a virgin who can't drive?"
Answer: Tai (Brittany Murphy)
113. Question:What is the name of the love interest whose "hair looks sexy pushed back" in Mean Girls
?
Answer:Aaron Samuels (Jonathan Bennett)
114. Question:What highly acclaimed Richard Linklater drama was filmed over and produced over 12 years?
Answer: Boyhood
115. Question:What is the name of Humperdinck's kingdom in The Princess Bride
?
Answer:Florin
Related: Best Psychological Thriller Movies of All Time
116. Question:How many screenwriting Oscars has Quentin Tarantino won?
Answer:Two
117. Question:What actress exited the set of apocalyptic comedy This is the End
over objections to appearing in a scene that involved cannibalism?
Answer: Emma Watson
118. Question:Who won Best Supporting Actor Oscars for both Moonlight
and Green Book
?
Answer:Mahershala Ali
119. Question:What critically maligned 2004 superhero
film co-stars Sharon Stone as an evil cosmetics executive?
Answer: Catwoman
120. Question:Which actress replaced Rachel Weisz as Evelyn O'Connor in The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor
?
Answer:Maria Bello
Related: Best Movie Musicals of All Time, Ranked
121. Question:What is the name of the fictional boy band in Pixar's Turning Red
?
Answer:4*Town
122. Question:Who plays Duncan Idaho in Dune
(2021)?
Answer:Jason Momoa
123. Question: Dakota Johnson
dropped out of Olivia Wilde's sophomore feature Don't Worry Darling
to appear in what critically acclaimed 2021 drama?
Answer: The Lost Daughter
124. Question:What legendary pop star judges a fashion "walk-off" between Ben Stiller and Owen Wilson in Zoolander
?
Answer:David Bowie
125. Question:What is the first foreign-language movie to win the Oscar for Best Picture?
Answer: Parasite
Want more trivia questions? Try our Pop Culture Trivia and The Office trivia.
