Yahoo
Advertisement
Advertisement
Birds & Blooms

Quiz: How Many Shorebirds Can You Identify?

Kaitlin Stainbrook
1 min read
Courtesy Kieran Barlow
  • Test your shorebird identification skills with this quiz featuring 17 different species.

Most birdwatchers can identify common backyard birds . But you're not alone if shorebirds trip you up. How many of these waders can you identify? Put your shorebird identification skills to the test with this quiz.

Quiz: How many female birds can you identify?

1. Small Threatened Shorebird

Piping plover
Piping plover

Answer: piping plover

Look for plover birds both on (and off) the shore.

2. The Loner of the Group

Answer: solitary sandpiper

3. Beachcomber With a Bright Bill

Answer: American oystercatcher

An American oystercatcher looks for food in shallow water. It uses its red-orange, knifelike bill to open mussels, clams and oysters.

4. Secretive Swamp Bird

Advertisement
Advertisement

Answer: Wilson's snipe

5. Patterned Plumage

Spotted sandpiper
Spotted sandpiper

Answer: spotted sandpiper

6. Coastal Shorebird

Answer: willet

7. Rosy Pink Legs

Answer: black-necked stilt

8. The Ground-Nester

Advertisement
Advertisement

Answer: killdeer

9. Long-Distance Migrant

Answer: dunlin

10. Graceful and Elegant

Answer: American avocet

11. Songbird Sized Shorebird

Answer: semipalmated plover

12. Long and Lanky

Advertisement
Advertisement

Answer: lesser yellowlegs

13. Colorful Wading Bird

Answer: reddish egret

Standing more than 2 feet tall with a wingspan of more than 3 feet, reddish egrets are impressive waterbirds.

14. Tiny Beach Runner

Answer: sanderling

Sanderlings chase the waves in search of sand crabs, which are easy to spot after a wave washes away.

15. Solid Black Water Bird

Answer: black oystercatcher

16. Diving Fish Eater

Advertisement
Advertisement

Answer: brown pelican

17. Checkered Shorebird

Answer: black-bellied plover

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Mobilize your Website
View Site in Mobile | Classic
Share by: