www.izjave.net

Добро дошли на Изјаве.net

Дневна доза 2329 20. јун 2017.

Ако је СПС дигао руке од радничке класе, није Тончев

Новица Тончев Још нисам донео коначну одлуку, али размишљам о формирању нове политичке странке. То би, свакако, била партија леве оријентације и борила би се за права радничке класе.

Новица Тончев , функционер СПС-а, незадовољан што странка дели државне функције „само онима са Дедиња, Сењака и из круга 'двојке'“,„Танјуг“
Дневна доза 2329 20. јун 2017.

Одлазак (последњег) председника, повратак (првог) канцелара

Александар Вучић Ако буде било уставних промена, мислим да је паметније да се у будућности председник бира у парламенту, а не на непосредним изборима. То говорим ја, који сам изабрани председник. Дакле, немам жељу да се повећавају председничка овлашћења и мислим да треба да имамо неку врсту канцеларског система.

Александар Вучић , председник Србије и председник СНС-а, о „тешком послу“ око промене Устава, „Око“ РТС-а
Дневна доза 2329 20. јун 2017.

Ђе год сам био, свуд' сам победио

Александар Вучић Немам никакве, како бих вам рекао, ни страначке афинитете ни жеље. Све сам постигао у политици Србије што је могло да се постигне. Апсолутно све. Оно што, мислим, нико до сада у Србији није.

Александар Вучић , председник Србије и председник СНС-а, „Око“ РТС-а
Дневна доза 2329 20. јун 2017.

Прва локомотива (напредне) Србије

Александар Вучић Гураћу Србију напред, да буде толико угледна да нам на једну церемонијалну свечаност дође више људи него што је дошло у претходних 56 година, не рачунајући Брозову сахрану.

Александар Вучић , председник Србије, о својој инаугурацији, „Око“ РТС-а
Дневна доза 2329 20. јун 2017.

Столицом ћу те, столицом ћеш ме

Александар Вучић Што дижете ту столицу? Је л' треба да изгледате виши од мене или шта? Добро сте одговорили. Честитам на томе. Chapeau!

Александар Вучић , председник Србије, на коментар водитеља „То ми је изгледа једини начин.“, „Око“ РТС-а
Дневна доза 2329 20. јун 2017.

Носилац бриселске споменице

Александар Вучић Данас Албанци не желе да испуне Бриселски споразум [2013]. Већ сам раније рекао, као што некада нисмо подржавали Дејтонски споразум, данас се ми позивамо на њега. Сличан је случај и са Бриселским споразумом.

Александар Вучић , председник Србије и председник СНС-а, „Око“ РТС-а
Дневна доза 2329 20. јун 2017.

Ко не живи на Косову (и Метохији), спасио се

Александар Вучић Хоћете ли Ви, Гориславе [Папићу], да идете у Штимље да живите? Или у Малишево? Ја нећу. Сматрам да је то територија Србије, и по Уставу је део Србије, али нећу тамо да живим. Хоћете ли Ви? Што то не кажемо људима на поштен начин? Хајде да поставимо шта су нам реални циљеви и да видимо шта можемо за наш народ да урадимо.

Александар Вучић , председник Србије, о потреби широког унутрашњег дијалога о Косову и Метохији и Уставу, „Око“ РТС-а
Дневна доза 2328 19. јун 2017.

Нека виша математика

Марија Обрадовић Предстоји нам да пребројимо да ли имамо 128 гласова, то је веома озбиљан посао и одговорно приступамо томе. [...] Не желим да лицитирам да ли у тих 128 улазе сви напредњаци, толико је озбиљних тема, грађане занима да ли ћемо бити у законским роковима, за мене и за грађане друга математика нема сврхе.

Марија Обрадовић , потпредседница СНС-а, о подршци Ани Брнабић као мандатару, Б92
Дневна доза 2328 19. јун 2017.

Кажите нам зашто да волимо ћирилицу

Матија Бећковић Сваки окупатор је прво забрањивао ћирилицу. И да нема никаквог другог разлога да је сачувамо – тај би био довољан. Ако не знамо зашто је ћирилица забрањивана, можемо да их питамо.

Матија Бећковић , песник и академик, „Политика“
Дневна доза 2327 18. јун 2017.

Дуални премијер

Зорана Михајловић Како је председник Вучић рекао, да парафразирам, Ана Брнабић ће бити „економски“ а Ивица Дачић „политички“ премијер.

Зорана Михајловић , потпредседница Владе Србије и функционерка СНС-а, „Данас“
Дневна доза 2326 17. јун 2017.

Једино су дворске Јеврејке (биле) горе од дворских Жидова

Жарко Пуховски [Ана] Брнабић је оно што се у Немачкој звало „дворски Жидов“.

Жарко Пуховски , политиколог, на питање „Можете ли замислити да Хрватска добије геј премијера пореклом из Србије?“, „index.hr“
Дневна доза 2326 17. јун 2017.

Сви смо ми Ана (Брнабић)

Богољуб Карић Ана Брнабић ће бити добар премијер, а како и не би када јој је председник Александар Вучић оставио сређену Србију и пуну касу пара.

Богољуб Карић , као председник ПСС-а, о одлуци председника Србије да да мандат Ани Брнабић, „Ало“
Дневна доза 2326 17. јун 2017.

Вучић френдли

Зорана Михајловић Видели сте и колико су претходних дана сви функционери наше странке и коалиције хвалили избор Ане Брнабић. С друге стране, Председништво СНС дало је председнику [Србије] Вучићу одрешене руке и слободну вољу да изабере мандатара и он је то урадио. Све остало је политички фолклор.

Зорана Михајловић , члан председништва СНС-а и потпредседница Владе Србије у техничком мандату, Б92
Дневна доза 2326 17. јун 2017.

Ако не знамо да мислимо, знамо да гласамо

Небојша Стефановић Некада ми се не свиђа када неки људи из СНС заборављају да је Председништво партије овластило [преседника] Вучића да предложи Ану Брнабић за мандатара. Највећи део партије, 95 одсто, разуме да је та одлука добра и подржава је, док има неких који су можда видели неке друге комбинаторике. Пустите ви Вучића да ради свој посао. Ако смо му веровали у тешким временима и показало се да је то било успешно, вероваћемо и даље.

Небојша Стефановић , члан Председништва СНС-а и потпредседник Владе Србије у техничком мандату, ТВ „Пинк“/„Танјуг“
Дневна доза 2325 16. јун 2017.

Верујем у Вучића, али не и у све што из њега исходи

Драган Марковић Палма Само једна реченица. Ана Брнабић није мој премијер.

Драган Марковић Палма , председник Јединствене Србије, о одлуци председника Србије Александра Вучића да да мандат Ани Брнабић, „bizlife.rs“
Дневна доза 2324 15. јун 2017.

Нечастиви на (Стеријином) позорју

Милан Влајчић Верујем да их [чланове жирија] нико није звао, али имаш малог Вучића у глави и знаш како да обезбедиш да те нико после не зове.

Милан Влајчић , филмски критичар, пошто жири по први пут у историји Стеријиног позорја није наградио ниједну представу, према НИН-у
Дневна доза 2324 15. јун 2017.

Дежурне патриоте, вољно!

Ђорђе Вукадиновић Посебне честитке на новом Премијеру за све дежурне СНС-патриоте и антизападне антигејеве из „Печата“, „Стандарда“, „Информера“, [за] Наше, Заветнике итд.

Ђорђе Вукадиновић , посланик и главни уредник НСПМ-а, о одлуци председника Србије Александра Вучића да да мандат Ани Брнабић, „Твитер“
Дневна доза 2324 15. јун 2017.

То је нама њихова борба дала (они побеђују, сви губимо)

Бранко Ружић Предлог Александра Вучића да мандатар буде Ана Брнабић представља дубоко промишљен, државнички и политички одговоран потез. Такође, ово је и епилог велике и заједничке победе СНС и СПС, двојице председника Вучића и Дачића, и армије бирача који су дали јасну поруку да желе политички стабилну, економски развијену, социјално праведну, међународно уважену и Србију европских вредности.

Бранко Ружић , потпредседник СПС-а, „Бета“
Дневна доза 2322 13. јун 2017.

Мирослав, Санџаклија најстарији

Муамер Зукорлић Ја сам се тог дана и нашалио у Скупштини и рекао свом колеги: „Ево, председник [Вучић] полаже заклетву држећи руку на санџачком јеванђељу“. Нема никакве сумње, ту се слажу српски, бошњачки и други извори, да је Мирослављево јеванђеље настало и пронађено у Бијелом Пољу - то је данашњи простор Санџака. Зашто оно не би припадало свима?

Муамер Зукорлић , као посланик и аутор књиге „Древна Босна“, „Око“ РТС-а
Дневна доза 2322 13. јун 2017.

Кад је цветао коров

Жељко Митровић Без обзира на твоје утемељење у Хрватској, био сам убеђен да ћеш поступити по оној старој „ко тебе хлебом ти њега крухом”, али не вреди, ти без камења и фекалија просто ниси свој на свом. И на крају, Ацо мој добри, није ово само твој проблем, корова има свугде али Србија је једина земља где се коров већ деценијама залива.

Жељко Митровић , власник и председник „Пинк медија групе“, у отвореном писму власнику и председнику „Адрија медија групе“ Александру Родићу, „Политика“
Дневна доза 2322 13. јун 2017.

Зна Америка

Жељко Митровић Као што знаш, и ја сам као и ти, за разлику од наших многих заједничких пријатеља, проамерички оријентисан и сигуран сам да Америка никада не би подржала, ни у Америци ни ван ње, некога ко избегава плаћање пореза.

Жељко Митровић , власник и председник „Пинк медија групе“, у отвореном писму власнику и председнику „Адрија медија групе“ Александру Родићу, „Политика“
Дневна доза 2322 13. јун 2017.

Фонтане су заразне

Зорана Михајловић Можда направимо неку фонтану и око свих наплатних рампи.

Зорана Михајловић , министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, B92
Дневна доза 2321 12. јун 2017.

Преливање чињеница

Синиша Мали Фонтана прелива са стране, али не на улицу. Нигде није пукла. Нема рупа. То су чињенице… Не знам ко је видео да фонтана цури, јер не цури него прелива.

Синиша Мали , градоначелник Београда, о новој фонтани на Славији, „bizlife.rs“
Дневна доза 2321 12. јун 2017.

Пророк Александар

Александар Вучић Таково мора да постане туристичка Мека и Медина, у који ће долазити људи из свих крајева Србије.

Александар Вучић , председник Србије, после обиласка новоизграђене зграде Хитне помоћи у Горњем Милановцу, B92
Дневна доза 2320 11. јун 2017.

Истина је пров(ј)ерено скупа гласина

Петер Хандке Злочин против човечности је то што је потребан новац да би се испричала своја верзија приче, историјске истине. Србија тај новац нема.

Петер Хандке , књижевник, на скупу „Београдски контрапункт“, „Танјуг“
Дневна доза 2320 11. јун 2017.

Није мала, ал' је досадна

Петер Хандке Миловане [Данојлић], престани да Србију називаш малом земљом! Нема малих земаља. Свака земља је велика. Престаните да говорите о Србији као малој земљи. Ви сте велика земља, можда досадна, али велика земља.

Петер Хандке , књижевник, на скупу „Београдски контрапункт“, „Танјуг“
Дневна доза 2319 10. јун 2017.

Све је то од лоше керамике

Лука Максимовић-Бели Пук'о лавабо од два милиона евра на Славији. Лоша керамика. Мора да је од директора БИА [Братислава Гашића].

Лука Максимовић-Бели , познатији као Љубиша Прелетачевић Бели, о новој фонтани која прелива, „Фејсбук“/„bizlife.rs“
Дневна доза 2319 10. јун 2017.

Чувари ЕУ у периоду док Србија не уђе

Ивица Дачић Србија незаустављиво иде ка Европској унији. [...] Мислим да је најважнија ствар да се ви изборите да сачувате ЕУ док ми не уђемо.

Ивица Дачић , вршилац дужности председника Владе Србије и министар спољних послова, на Европском форуму, „Спутник“
Дневна доза 2318 09. јун 2017.

Готов је!

Зорана Михајловић За мене је Коридор готов, готов. Али чекамо да буде потпуно готов.

Зорана Михајловић , министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, најављујући отварње још 24 км на Коридору 10 средином јула, „Инсајдер“
Дневна доза 2316 07. јун 2017.

Step by корак

Зоран Бабић Ја сам један од људи који воли да ради ствари – корак по корак „step by step“ и не бих правио велике најаве.

Зоран Бабић , као в. д. директора Коридора Србије, „bizlife.rs“

Стање ствари

субота, 17. јун 2017.

Један је прави (кога вреди чекати)

Колинда Грабар КитаровићСада смо председник [Александар] Вучић и ја колеге и напокон имам правог саговорника за искрене и отворене разговоре.

Колинда Грабар Китаровић , председница Хрватске, НСПМ
изјаве.net изјаве.net изјаве.net изјаве.net
Create a Mobile Site
View Site in Mobile | Classic
Share by: