Министар(ство) за давање имена министарствима

Александар Вулин Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања се зове веома компликовано и прилично дуго, а суштински, могло би да се зове веома једноставно – министарство за људе.

Александар Вулин , министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, „Танјуг“

Вук напреднији (и) од Вучића

Вук Драшковић Снажније од иког у влади, подржавали смо битку за Бриселски споразум, стратешко опредељење премијера за историјско помирење и партнерство Срба и Бошњака, одласке у Сребреницу, седницу Владе Србије у Сарајеву, веома важну посету Тирани, снажење сарадње са NATO алијансом, хумани однос према избеглицама из пакла Сирије...

Вук Драшковић , председник СПО-а, „Бета“

Уместо мајке у Сибиру – тата у Вашингтону и тата у Бриселу

Вук Драшковић Не подржавамо ни изјаву шефа државе да је, нама у Србији, Русија мајка. Нама је Србија и темељ и кров. Са мајком у Сибиру никад нећемо стићи у Европу, нити ће Европа доћи овамо.

Вук Драшковић , председник СПО-а, „Бета“

И Бриселски споразум да се прими у Унеско

Вук Драшковић СПО ту кампању [противљења пријему Косова у Унеско] није подржао. Она је била лишена и логике и циља. Данас Србија не може да штити своју баштину на Косову, а тражила је да наше цркве и манастире не могу штитити ни косовске власти. Тражили смо да нам баштину на Косову не штити нико. Водили смо државну кампању у корист своје штете и, при том, навукли бес Албанаца, а жртве албанских екстремиста могу бити само косовски Срби и Бриселски споразум, магистрала Србије ка ЕУ.

Вук Драшковић , председник СПО-а, „Бета“

Лет испод кукавичјег гнезда

Предраг Ј. Марковић Година 2027. је реалан датум уласка Србије у ЕУ. Не треба имати дилему око проруске или проевропске политике, већ треба водити просрпску. Просто, време је да се оканемо глобалне политике. До сада смо ми у сваком глобално конфликту учествовали, чак и предњачили у неким. Време је да се провучемо „испод радара“ и посветимо неким својим малим проблемима, као Скандинавци. Где то Финци, Исланђани учествују, после Викинга, па шта им фали?

Предраг Ј. Марковић , потпредседник СПС-а и историчар, „Блиц“

Овакве главе се више не производе

Александар Вучић Научио сам да трпим ударце у главу и у стомак сваки пут кад сам непослушан, сваки пут кад мислим да треба да водим суверено и независно земљу. Сви они [новинари] нека лупају по тој глави, али ја сам Србин а тврда је то босанска глава. Србин из Босне сам случајно.

Александар Вучић , премијер Србије и председник СНС-а, „Гаф недеље“ Радија „Слободна Европа“

Крчма(рска) Србија

Зоран Живковић На власти у Србији је не аутократија, већ олошократија. Седница парламента на којој је најпре председник владе [Вучић] вређао и своје и опозиционе посланике, ноћас је имала кулминацију у томе да је то била једна пијана крчма, а не највиши дом демократије у земљи.

Зоран Живковић , председник Нове странке и посланик са листе ДС-а, „Бета“

Један сасвим нормалан скупштински дан

Маја Гојковић Ко не полуди тај није нормалан, не знам како више да водим седницу, најбоље да ћутим.

Маја Гојковић , председница Скупштине, на жалбе опозиције да их председавајући дискриминише, „Бета“
Create a Mobile Site
View Site in Mobile | Classic
Share by: