Yahoo
Advertisement
Advertisement
Parade

185 Trivia Questions and Answers for Teens to Truly Test Their Wits

Vanessa Hall
18 min read
  • Trivia night is a fun and engaging way to bond with teens, offering a wide variety of questions on topics like movies, science, pop culture, and more.

Want to make the next hangout session with your teen and their friends more fun, engaging and perhaps even educational? Game night is always a big hit, but why not opt for a trivia night to get everyone involved? If you're the type of family that loves sentences that start with 'Did you know' and you boast about how vast your knowledge of useless information is, then trivia questions for teensare perfect for you!

Who doesn't enjoy being challenged with fun and light-hearted questions and a bit of competition thrown in? At the very least, you'll walk away from the game having gained more "useless" knowledge to impress people with in the future. One of the great things about trivia is that you can make a whole night of it by adding appetizing finger foods and fancy drinks , and music that encourages silly dancing, or you can keep it low-key with a laid-back feel and no pressure. Either way, there's tons of fun to be had!

If you're looking for a wide variety of trivia questions and answers for your next game night with your teen, we have plenty of options for you to choose from. Below, we have movie trivia , questions about geography , food trivia, animal trivia, science-related questions and so much more. There's bound to be a subject that everyone will enjoy! Keep reading to pick out your favorite trivia questions for teens for game night, bonding, laughter and beyond.

Related: 105 Music Trivia Questions and Answers to Stump Your Friends and Inspire Amazing Playlists

185 Best Trivia Questions for Teens

1. Question:What year was the first iPhone released?
Answer:2007.

2. Question:In chess, what direction can a bishop move?
Answer:Diagonally, both forward or backward.

3. Question:Which is the only vowel on a standard keyboard that is not on the top line of letters?
Answer:The letter A.

4. Question:What is the smallest unit of memory in computers?
Answer:A bit, which is short for 'binary digit.'

5. Question:What does "HTTP" stand for?
Answer:HyperText Transfer Protocol.

6. Question:Who invented the World Wide Web?
Answer:Tim Berners-Lee.

7. Question:What is the rarest blood type?
Answer:AB Negative.

8. Question:In the United Kingdom, what is the day after Christmas known as?
Answer:Boxing Day.

9. Question:What country invented paper as we know it today?
Answer:China.

10. Question:What are the first 22 cards in a  tarot deck called?
Answer:The Major Arcana.

11. Question:What was the original purpose of bubble wrap?
Answer:Textured wallpaper.

12. Question:What's the last name of the three witch sisters in the classic Halloween movie  Hocus Pocus ?
Answer:Sanderson.

13. Question:What's the keyboard shortcut for the paste function on most computers?
Answer:Ctrl + V.

14. Question:What is the name of the national anthem of the United States of America?
Answer:The Star Spangled Banner.

15. Question:What is the term for a word that is spelled the same backwards and forwards?
Answer:A palindrome .

16. Question:How many feet are in a yard?
Answer:Three.

17. Question:What is the only letter that does not appear in the periodic table?
Answer:The letter "J."

18. Question:How many stripes does Adidas have in its logo?
Answer:Three.

19. Question:What is the term for the fear of being without a mobile phone or unable to use it?
Answer:Nomophobia.

20. Question:What does BMW stand for, in English?
Answer:Bavarian Motor Works.

Science Trivia for Teens

21. Question:Which scale are earthquakes measured on?
Answer:The Richter scale.

22. Question:What is the human body's largest organ?
Answer:Skin.

23. Question:What is the study of fossils called?
Answer:Paleontology.

24. Question:What is the only metal that is liquid at room temperature?
Answer: Mercury .

25. Question:What is the chemical symbol for mercury?
Answer:Hg. This is because hydrargyrum is the Latin name for mercury, meaning "water-silver."

26. Question:Which gas makes up the majority of Earth's atmosphere?
Answer:Nitrogen.

27. Question:What green pigment is found in plants and helps with photosynthesis?
Answer:Chlorophyll.

28. Question:What is the term for an organism's physical traits?
Answer:Phenotype.

29. Question:Which planets have rings?
Answer:The four largest: Jupiter , Saturn , Uranus and Neptune .

30. Question:What is the pH of pure water?
Answer:7.

31. Question:Which planet is known as the "Red Planet"?
Answer: Mars .

32. Question:Who is known as the father of genetics?
Answer:Gregor Mendel.

33. Question:What is the process by which plants release water vapor into the air called?
Answer:Transpiration.

34. Question:Where in the human body is the smallest bone located?
Answer:The ear.

35. Question:What is the smallest planet—aside from dwarf planets—in our solar system?
Answer:Mercury.

36. Question:How many dwarf planets are recognized in our solar system?
Answer:Five. Pluto , Haumea, Makemake, Eris and Ceres.

Related: 101 Science Trivia Questions and Answers To Test Your Knowledge

Pop Culture & Celebrity Trivia for Teens

37. Question: The Adventures of Sherlock Holmes was written by which writer?
Answer:Sir Arthur Conan Doyle.

38. Question:Where did Winnie the Pooh and his crew live?
Answer:The Hundred Acre Wood.

39. Question:What are the first names of the four main characters in Golden Girls ?
Answer:Sophia, Dorothy, Rose and Blanche.

40. Question:What best-selling book and movie franchise was originally created as Twilight fanfiction under the pen name Snowqueen's Icedragon?
Answer: Fifty Shades of Grey , originally titled Master of the Universe.

41. Question:Who was the top-earning Hollywood star of 2025?
Answer: Tom Cruise .

42. Question:The poet Emily Dickinson has a sixth cousin, three times removed, who is famous for writing so-called "quill-pen songs"—who is that person?
Answer: Taylor Swift .

43. Question:What is the stage name of Stefani Joanne Angelina Germanotta?
Answer: Lady Gaga .

44. Question:Who is the youngest person to ever win a Nobel Prize?
Answer:Malala Yousafzai, at age 17.

45. Question:Who voiced the character Elsa in Disney's Frozen ?
Answer: Idina Menzel .

46. Question:What are the three water signs of the zodiac ?
Answer:Cancer, Pisces and Scorpio .

47. Question:What are the three air signs of the zodiac ?
Answer: Gemini , Libra and Aquarius .

48. Question:What are the three earth signs of the zodiac?
Answer: Taurus , Virgo and Capricorn .

49. Question:What are the fire signs of the zodiac?
Answer: Sagittarius , Leo and Aries .

50. Question:What product made by surfers in Australia eventually blew up as a global celebrity fashion staple in the early 2000s?
Answer:UGGs.

51. Question:In the Harry Potter series, what is the name of Harry's owl?
Answer:Hedwig.

52. Question:What is the name of the ship that rescued Titanic passengers hours after the "unsinkable" ship went down?
Answer:The Carpathia.

53. Question:Who in history is thought to be the primary real-life template for Bram Stoker's Dracula?
Answer:Vlad the Impaler.

Related: 85 Best '80s Trivia Questions and Answers for Your Next Game Night

Animal Trivia for Teens

54. Question:What do you call animals that eat only other animals?
Answer:Carnivores.

55. Question:What is the deadliest animal in the world?
Answer:The mosquito .

56. Question:What type of shark is responsible for the most attacks on humans?
Answer:Great white sharks. However, only 59 fatal great white attacks have been recorded since 1580!

57. Question:How many eyes do bees have?
Answer:Five.

58. Question:What is a group of crows called?
Answer:A murder of crows.

59. Question:Which marine animals hold hands in their sleep to prevent drifting apart?
Answer:Otters.

60. Question:What animal is known to "laugh" when tickled?
Answer:Rats; they have a high-pitched giggle.

61. Question:What is the term for the fear of spiders?
Answer:Arachnophobia.

62. Question:What is the national animal of Scotland?
Answer:The unicorn .

63. Question:What is a group of flamingos called?
Answer:A flamboyance.

64. Question:Which mammal has no vocal cords?
Answer:Giraffe.

65. Question:How many bones do sharks have?
Answer:Zero.

66. Question:What is the loudest animal on Earth?
Answer:The sperm whale.

67. Question:How long can cicadas live underground before emerging above ground for just a few weeks?
Answer:17 years.

68. Question:What animal's heart is in its head?
Answer:Shrimp.

Geography Trivia for Teens

69. Question:What is the largest ocean on Earth?
Answer:The Pacific Ocean.

70. Question:What is the longest above-water mountain range?
Answer:The Andes.

71. Question:What natural wonder is commonly referred to as "the Lungs of the World"?
Answer:The Amazon Rainforest.

72. Question:What is the most commonly spoken language in Brazil?
Answer:Portuguese.

73. Question:In what city and state is Harvard University located?
Answer:Cambridge, Massachusetts.

74. Question:What river runs through Paris?
Answer:The Seine.

75. Question:Which country is both an island and a continent?
Answer:Australia.

76. Question:What is the capital of India?
Answer:New Delhi.

77. Question:Which U.S. state is the largest by area?
Answer:Alaska.

78. Question:What is the capital city of Canada?
Answer:Ottawa.

79. Question:Mount Everest lies on the border of Nepal and which country?
Answer:China (Tibet).

80. Question:Which U.S. state shares a border with only one other state?
Answer:Maine.

81. Question:Which two states in the U.S. share the most borders with other states?
Answer:Tennessee and Missouri.

82. Question:Which country is known as the Land of the Rising Sun ?
Answer:Japan.

83. Question:What is the capital of Iowa?
Answer:Des Moines.

84. Question:What is the name of the world's longest river?
Answer:The Nile.

85. Question:Which two countries have the longest shared international border?
Answer:The U.S. and Canada.

86. Question:What nation has the highest number of time zones in the world?
Answer:France, with 13 time zones.

TV Show Trivia for Teens

87. Question:What is the longest-running American animated TV show?
Answer: The Simpsons .

88. Question:What fictional town does  Pretty Little Liars  take place in?
Answer: Rosewood.

89. Question: Tom Kenny voices which popular Nickelodeon cartoon character?
Answer: SpongeBob SquarePants.

90. Question:What is the name of the coffee shop on  Friends ?
Answer:Central Perk.

91. Question:On what television show did both Ryan Gosling and Christina Aguilera get their start?
Answer: The Mickey Mouse Club .

92. Question:In what year did the celebrity singing competition  The Masked Singer premiere?
Answer:2019.

93. Question:What is Eleven's real name in  Stranger Things ?
Answer:Jane Ives.

94. Question:What popular North Carolina-based television show centers on the conflict between seasonal "Kooks" and local "Pogues?"
Answer: Outer Banks .

95. Question:Who is the longest-serving judge on  American Idol ?
Answer:Randy Jackson.

96. Question:What is the name of the monster in Season 1 of  Stranger Things ?
Answer:The Demogorgon.

97. Question:What is John B.'s full name in  Outer Banks ?
Answer:John Booker Routledge.

98. Question:What is the name of Bart Simpson's teacher on  The Simpsons ?
Answer:Mrs. Krabappel.

99. Question:Who is the actress with the longest-running TV career?
Answer: Betty White .

100. Question:Come on down! What television show did Bob Barker host until his retirement in 2007?
Answer: The Price is Right .

101. Question:On  The Office , what are the awards called that Michael hands out to his employees?
Answer:Dundies.

102. Question:Gordon, James, Percy and Emily are all members of the "Steam Team" and friends with what titular transportation children's character?
Answer:Thomas the Tank Engine.

Related: 80 Space Trivia Questions and Answers That Are Out of This World

Food Trivia for Teens

103. Question:Where on the food pyramid do eggplants belong?
Answer:The fruit section.

104. Question:What's the only vegetable that is also classified as a flower?
Answer:Broccoli.

105. Question:What U.S. fast food chain is credited with introducing the first drive-through window to the masses?
Answer: In-N-Out Burger.

106. Question:What is the name of the fermented cabbage dish that's a staple in Korean cuisine?
Answer:Kimchi.

107. Question:Where was coffee invented, according to most researchers?
Answer:Ethiopia.

108. Question:What's the most-consumed beverage in the world aside from water?
Answer:Tea.

109. Question:What are the two main ingredients in the classic French dish coq au vin?
Answer:Chicken (specifically rooster) and red wine.

110. Question:What chewy dessert topping is made from tartar and egg whites and often found on pie?
Answer:Meringue.

111. Question:What spicy pepper currently holds the Guinness World Record for hottest pepper?
Answer:Pepper X.

112. Question:What is the national dish of Spain?
Answer:Paella.

113. Question:Which cereal has Tony the Tiger as its mascot?
Answer:Frosted Flakes.

114. Question:What is the national dish of Scotland? It includes minced meat, onions and oatmeal.
Answer:Haggis.

115. Question:What alcoholic beverage is made from juniper berries?
Answer:Gin.

116. Question:What breakfast cereal has been represented by a cartoon toucan mascot since 1963?
Answer:Froot Loops.

117. Question:What is the most expensive spice in the world?
Answer:Saffron.

118. Question:What is the name for deer meat?
Answer:Venison.

Related: 75 Food Trivia Questions and Answers To Satisfy Your Cravings

Sports Trivia for Teens

119. Question:Which Major League Baseball (MLB) team has won the most World Series Championships? 
Answer:The New York Yankees.

120. Question:Which country won the FIFA Women's World Cup in 2019?
Answer:The United States.

121. Question:Which athlete has the most medals in Olympic history?
Answer:Michael Phelps with 23.

122. Question:How many games does each team play during the regular NFL season?
Answer:17 games.

123. Question:Which sport is also known as "the gentleman's game"?
Answer:Cricket.

124. Question:If you bowled a perfect game, what would your score be?
Answer:300.

125. Question:Who holds the title of top scorer of all time in NCAA Division I basketball?
Answer: Caitlin Clark .

126. Question:Which Williams sister has won more Grand Slam titles?
Answer:Serena.

127. Question:In which sport would you perform a slam dunk?
Answer:Basketball.

128. Question:What sport is played on horseback that features two teams using mallets to hit a ball through goalposts?
Answer:Polo.

129. Question:Which country hosted the first-ever modern Olympic Games in 1896?
Answer:Greece.

130. Question:Which iconic baseball player broke Major League Baseball's racial segregation barrier in 1947?
Answer:Jackie Robinson.

131. Question:In tennis, what piece of fruit is found at the top of the men's Wimbledon trophy?
Answer:A pineapple .

132. Question:How old was Tiger Woods when he got his first hole-in-one?
Answer:12.

133. Question:What term is used when a player makes three consecutive goals?
Answer:Hat trick.

134. Question:During a football game, how many players can a team have on the field at one time?
Answer:11.

Related: Test Your Knowledge with These 125 Sports Trivia Questions (Plus Answers!)

Music & Art Trivia for Teens

135. Question:What color is opposite blue on the color wheel?
Answer:Orange.

136. Question:How many keys are on a modern, standard-sized piano?
Answer:88.

137. Question:The Goo Goo Dolls wrote "Iris" for what movie?
Answer: City of Angels , a Nicholas Cage movie.

138. Question:Which artist painted The Starry Night ?
Answer:Vincent van Gogh.

139. Question:With what album did Beyoncé start her solo career?
Answer: Dangerously In Love .

140. Question:How old was Taylor Swift when she took home her first Album of the Year Grammy?
Answer:20.

141. Question:What are the first names of all five members of the Backstreet Boys ?
Answer:Nick, AJ, Brian, Kevin and Howie.

142. Question:Who painted the ceiling of the Sistine Chapel?
Answer:Michelangelo.

143. Question:What are the first names of the original five members of NSYNC ?
Answer:Justin, JC, Joey, Lance and Chris.

144. Question:What musical artist played a whopping 27 different instruments on their debut album, For You ?
Answer:Prince.

145. Question: Ariana Grande started her career at age 15 in what Broadway musical?
Answer: 13 .

146. Question:How many of the 10 top-selling albums of 2025 were Taylor Swift albums?
Answer:Two.

147. Question:What instrument does Lizzo play?
Answer:The flute.

148. Question:Who won the 2025 Grammy for Record of the Year?
Answer: Kendrick Lamar for "Not Like Us."

149. Question:Who is the youngest person to ever win a Grammy Award for Album of the Year?
Answer: Billie Eilish , at 18.

150. Question:Which Beatles' single was No. 1 on the Billboard charts for the longest stretch of time?
Answer:"Hey Jude."

151. Question:What is the longest-running band still featuring its original lineup?
Answer:U2.

152. Question:Who was the first woman inducted into the Rock & Roll Hall of Fame?
Answer:Aretha Franklin.

Related: 75 Fun Winter Trivia Questions for Kids and Adults

History & Government Trivia for Teens

153. Question:The shooting of whom, in 1914, started World War I?
Answer:Archduke Franz Ferdinand (and his wife, Sophie).

154. Question:How many justices serve on the United States Supreme Court?
Answer:Nine.

155. Question:Which U.S. president is featured on the $2 bill?
Answer: Thomas Jefferson .

156. Question:Who is the only U.S. president to serve more than two terms in office?
Answer:Franklin D. Roosevelt.

157. Question:What historical event does Hanukkah commemorate?
Answer:The Maccabean Revolt (against the Seleucid Empire in the 2nd century BCE).

158. Question:In what city were the first infections of COVID-19 discovered?
Answer:Wuhan, China.

159. Question:What is the most commonly spoken language in the world?
Answer:Mandarin Chinese.

160. Question:Who is considered the first female self-made millionaire in the U.S.?
Answer:Madam C.J. Walker. She created a haircare and beauty product business in the early 1900s.

161. Question:Who was the first woman to win a Nobel Prize?
Answer:Marie Curie, in 1903.

162. Question:Which empire was ruled by Emperor Nero?
Answer:The Roman Empire.

163. Question:What country was formerly known as Persia until 1935?
Answer:Iran.

164. Question:In what year did the Titanic sink?
Answer:1912.

165. Question:Which ancient civilization built the famous city of Machu Picchu in Peru?
Answer:The Inca civilization.

166. Question:What ancient civilization is credited with inventing the first known system of writing?
Answer:The Sumerians.

167. Question:How many wives did Henry VIII have?
Answer:Six.

168. Question:What year did the Berlin Wall fall?
Answer:1989.

Related: Find Out How Much You Really Know With These 150 U.S. History Trivia Questions

Movie Trivia for Teens

169. Question:What movie holds the record for the most successful movie of all time at the Irish box office?
Answer: Barbie .

170. Question:What year did Netflix , previously a DVD rental business, introduce streaming services?
Answer:2007.

171. Question:What does the movie rating "R" stand for?
Answer:Restricted.

172. Question:How many Harry Potter movies are there?
Answer:Eight (but there are seven books.)

173. Question:How many letters did Lara Jean write in the breakout-hit Netflix series  To All the Boys I've Loved Before ?
Answer:Five.

174. Question:How many suns does the planet Tatooine, Luke's home, have in Star Wars ?
Answer:Two.

Related: Take Your Quiz Night to a Galaxy Far, Far Away With 103 'Star Wars' Trivia Questions & Answers

175. Question:Who was the first Disney Princess?
Answer:Snow White. The movie debuted in 1937.

176. Question:What is the name of the fictional nation where The Hunger Games takes place?
Answer:Panem.

177. Question:How many Lord of the Rings movies are there?
Answer:Three.

178. Question:The costume designer for Romy & Michele's High School Reunion also did the costumes for what other iconic 90s-fashion movie?
Answer: Clueless .

179. Question:What's the name of the iconic dance that starts with a "jump to the left" in The Rocky Horror Picture Show ?
Answer:"The Time Warp."

180. Question:Name three movies that are based on rides or attractions at Walt Disney World.
Answers: Tower of Terror , the Pirates of the Caribbean series, Mission to Mars , The Country Bears, The Haunted Mansion, Tomorrowland or Jungle Cruise .

181. Question:What was the first—and only— horror movie to win the Oscar for Best Picture?
Answer: The Silence of the Lambs .

182. Question:How many Cheetah Girls are there in the movie series?
Answer:Four.

183. Question:What is the name of Tom Cruise's character in the Mission Impossible series?
Answer:Ethan Hunt.

184. Question:Who is the only Disney princess to have been inspired by a real person?
Answer:Pocahontas.

185. Question:What is the name of the character Michael Cera plays in the 2023 Barbie movie?
Answer: Allan .

Up Next:

Related: 125 Disney Trivia Questions and Answers to Make Game Night Magical

This story was originally published by Parade on Jan 14, 2026, where it first appeared in the Life section. Add Parade as a Preferred Source by clicking here.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Mobilize your Website
View Site in Mobile | Classic
Share by: