Зорана Михајловић

1 до 30 од 66
Дневна доза 2445 14. октобар 2017.

Волим Вучића, апдејтованог радикала

Зорана Михајловић Саша Јанковић је постао апдејтована верзија Двери. Двери мрзе све оне који нису као они, а Јанковић и његови мрзе Вучића и СНС. Двери пребројавају патриотска крвна зрнца, а у Јанковићев покрет улази се заклетвом 'мрзим Вучића'. То није политика, то је патологија.

Зорана Михајловић , потпредседница Владе Србије, НСПМ
Дневна доза 2392 22. август 2017.

Осећај за (путно-грађевински) филинг

Зорана Михајловић У држави се осећа у ваздуху да се путеви граде.

Зорана Михајловић , министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, N1/„Истиномер“
Дневна доза 2375 05. август 2017.

Или јеси, или ниси (издајник)

Зорана Михајловић Јесмо ли лавови, или смо мишеви. Или ћемо кренути у решавање Косова, или ћемо као и они пре нас овај проблем као камен око врата оставити нашој деци.

Зорана Михајловић , потпредседница Владе Србије, коментаришући дијалог о Косову који је покренуо председник Србије Александар Вучић, НСПМ
Дневна доза 2345 06. јул 2017.

А сад сви на своје грађевинске машине!

Зорана Михајловић Господо, грађевинска је сезона, покушајте да се организујете да радите дуже од 15 или 16 часова… Држава је створила услове да може да се ради и новца има довољно…

Зорана Михајловић , министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, извођачима радова на Коридорима 10 и 11, „bizlife.rs“
Дневна доза 2326 17. јун 2017.

Вучић френдли

Зорана Михајловић Видели сте и колико су претходних дана сви функционери наше странке и коалиције хвалили избор Ане Брнабић. С друге стране, Председништво СНС дало је председнику [Србије] Вучићу одрешене руке и слободну вољу да изабере мандатара и он је то урадио. Све остало је политички фолклор.

Зорана Михајловић , члан председништва СНС-а и потпредседница Владе Србије у техничком мандату, Б92
Дневна доза 2327 18. јун 2017.

Дуални премијер

Зорана Михајловић Како је председник Вучић рекао, да парафразирам, Ана Брнабић ће бити „економски“ а Ивица Дачић „политички“ премијер.

Зорана Михајловић , потпредседница Владе Србије и функционерка СНС-а, „Данас“
Дневна доза 2322 13. јун 2017.

Фонтане су заразне

Зорана Михајловић Можда направимо неку фонтану и око свих наплатних рампи.

Зорана Михајловић , министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, B92
Дневна доза 2318 09. јун 2017.

Готов је!

Зорана Михајловић За мене је Коридор готов, готов. Али чекамо да буде потпуно готов.

Зорана Михајловић , министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, најављујући отварње још 24 км на Коридору 10 средином јула, „Инсајдер“
Дневна доза 2315 06. јун 2017.

Од Вучића је остануло СНС-у

Зорана Михајловић Ја мислим да никакве специјалне консултације не морају и не треба да буду унутар Српске напредне странке. Изборе је пре свега добио наравно СНС, али изборе је добио Александар Вучић и постао председник Владе. Причам сад о Влади Србије. И некако је потпуно нормално да донесе одлуку ко ће бити председник Владе сад кад је он председник државе и да никакви посебни разговори унутар наше странке не морају да буду. Ја сам сигурна да ће се са његовим предлогом сви сложити.

Зорана Михајловић , потпредседница Владе и министарка саобраћаја о избору будућег председника Владе, „Танјуг“ /„Истиномер“
Дневна доза 2280 02. мај 2017.

Рибље гајбице

Зорана Михајловић Мој тата Зоран од малена нас је учио да је риба здрава и да треба да је једемо. Пошто је он увек чистио рибу, давао ми је по 10 динара за сваку кост коју пронађем после његовог чишћења. Не сећам се колико сам пара тако зарадила, али чим пронађем и најмању кошчицу, добијем парице и одмах трчим у продавницу да купим чоколадицу.

Зорана Михајловић , потпредседница Владе и министарка саобраћаја, „Курир“
Дневна доза 2175 17. јануар 2017.

Нисмо из ове бајке

Зорана Михајловић Оно што не очекујем јесте да председник Србије Томислав Николић прозива Владу Србију што није тражила повратак српске војске на Косово. Уверена сам да председник јако добро зна зашто наших војника нема на Косову.

Зорана Михајловић , потпредседница Владе Србије, коментаришући изјаву Томислава Николића , РТС
Дневна доза 2172 14. јануар 2017.

Вучића за председника републике и (почасног) председника владе

Зорана Михајловић Ово неће бити избори само за председника [Србије], већ избори за очување политичке стабилности Србије и региона. Ко то не разуме, тај не разуме време у коме живимо. За вучја времена која долазе у регион, Европу и свет треба нам Вучић.

Зорана Михајловић , потпредседница Владе Србије и функционер СНС-а, „Вечерње новости“
Дневна доза 2110 13. новембар 2016.

Енглеску краљицу за председника Србије

Зорана Михајловић Спремна сам да будем играч и запада и истока и севера и југа, само ако ће то да донесе бољитак мојој земљи. Онај кандидат или кандидаткиња који добије подршку Вучића, биће нови председник Србије.

Зорана Михајловић , потпредседница Владе Србије и министар грађевине, урбанизма и инфраструктуре, Б92
Дневна доза 2113 16. новембар 2016.

Напредњаци ће спасити Србију (од радикала)

Зорана Михајловић Разумљива је фрустрираност радикала кад год помену моје име. Да сам, не дај Боже, била или да сам данас чланица СРС-а, и мени би највише сметао баш неко ко у свом послу има резултат. Наравно да сметам радикалима и њиховом председнику Војиславу Шешељу, од чије су политике грађани добили само рат, беду, мафијаше, бензин у пластичним флашама, од чије су политике многе мајке заплакале, а многа деца отишла из Србије. Наравно да сметам радикалима, јер их стално и стално подсећам на све оно што су урадили грађанима Србије.

Зорана Михајловић , потпредседница Владе Србије и министар грађевине, урбанизма и инфраструктуре, реплицирајући на изјаву Зорана Красића, „Ало“
Дневна доза 2111 14. новембар 2016.

У концентричним круговима глупости и незнања

Зорана Михајловић Кад видим наслове „Трампе, Србине“, „Трамп нам враћа Косово“, „Карић спаја Трампа и Путина“, када чујем поједине политичаре како објашњавају победу Трампа и када видим како Војислав Шешељ, што ми је драго, постаје највећи проамерички политичар у Србији, доживим трансфер блама, како је то недавно сликовито објаснио премијер Вучић! Читам, гледам и срамота ме од такве и толике површности и незнања.

Зорана Михајловић , потпредседница Владе Србије, поводом избора Доналда Трампа за председника САД, „Новости“/„bizlife.rs“
Дневна доза 2064 28. септембар 2016.

Говори гласно и води инжењере са собом

Зорана Михајловић Да не мисли неко да сам ја нека свезналица, ја са собом водим најмање четири инжењера који су по 20-30 година провели на свим могућим градилиштима у земљи и свету. И ако они кажу да нема довољно радника, онда је то тако.

Зорана Михајловић , министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, о разлозима пробијања рока за пуштање у саобраћај деонице Љиг-Прељина на Коридору 11, Б92
Дневна доза 2031 26. август 2016.

Грешићемо без пенала

Зорана Михајловић До сада је држава готово увек плаћала пенале за своје грешке, сада желим да то променим.

Зорана Михајловић , министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, о посебној групи која ће проверити извештаје о квалитету и роковима на изградњи путева, сајт СНС-а
Дневна доза 2020 15. август 2016.

Носилац петооктобарске споменице

Зорана Михајловић Ја сам 5. октобра била испред скупштине и викала 'Готов је'. И не мислим ништа лепо о режиму Слободана Милошевића, који је са осталим националистима на свим странама проузроковао само рат и људске патње.

Зорана Михајловић , потпредседница Владе Србије, о изјави Ивице Дачића да је Хашки трибунал потврдио исправност Милошевићеве политике, „Танјуг“
Дневна доза 2020 15. август 2016.

Нас, Руса и Кинеза милијарду и триста милиона

Зорана Михајловић Док патриоте држе лекције, са Русима обнављам наше пруге, а са Кинезима градим путеве и доносим корист земљи.

Зорана Михајловић , министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, у интервјуу за „Блиц“
Дневна доза 2020 15. август 2016.

Рукоположење у чин председника (само на правди Вучића)

Зорана Михајловић Мислим да је то функција за крај политичке каријере, а ја своју не планирам још да завршим. И још нешто. Нико не може да победи на изборима за председника [Србије] без подршке Александра Вучића. Вучић једини може да освоји или да обезбеди некоме довољан број гласова за победу.

Зорана Михајловић , потпредседница Владе Србије и функционер СНС-а, у интервјуу за „Блиц“
Дневна доза 2020 15. август 2016.

Кандидат за официра за везу (са западним амбасадама)

Зорана Михајловић Причу о мојој кандидатури за председника Србије измислио је Војислав Шешељ. Знам и зашто, као што и он зна. И он добија рејтинге, као и ја, и знам да ће ме још бруталније нападати. Измислио је и да страни амбасадори лобирају код Вучића за мене, јер, ето, сви знају да имам добре односе за западним амбасадорима.

Зорана Михајловић , потпредседница Владе Србије и функционер СНС-а, у интервјуу за „Блиц“
Дневна доза 1998 24. јул 2016.

Свој на нашем

Зорана Михајловић Премијер Александар Вучић је најнезависнији државник и лидер којег је Србија имала у својој историји, и њега не може нико ни на шта да натера.

Зорана Михајловић , потпредседница Владе Србије и министар грађевинарства и саобраћаја у техничком мандату, „Ало“
Дневна доза 1956 12. јун 2016.

Раст веровања

Зорана Михајловић Верујем да ће све то да буде успешно и да ће Србија, практично, у овој години заиста имати онај проценат привредног раста, како су рекли и ММФ и Светска банка. Верујте, Србија је једина земља у Европи са растом. Дакле, погледајте земље око нас.

Зорана Михајловић , министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре ТВ „Пинк“
Дневна доза 1897 14. април 2016.

Зоранин еквилибријум

Зорана Михајловић Једна паметна жена је рекла да ћемо имати родну равноправност онда када у једној просторији буде исти број неспособних жена као што је данас неспособних мушкараца. Да се мушкарци не наљуте, али ја се са тим слажем.

Зорана Михајловић , потпредседница Владе Србије у техничком мандату и потпредседница СНС-а, „Шта радите, бре?“ РТС-а
Дневна доза 1796 04. јануар 2016.

Ако мораш да прогуташ неколико жаба, прогутај прво црвену

Зорана Михајловић За странку Ивице Дачића и поред свих напада на СНС и мене лично, може се рећи да су коректан партнер. Мада, и конкуренција је баш лоша. Ако погледате политичку сцену, с којом би то странком могли да поделимо бар део одговорност у вођењу државе? Са Пајтићевом ДС и свим њиховим отцепљеним странкама? Са Шешељом, који је политику претворио у ријалити? Са националистичким блоком окупљеним око Двери и ДСС, на које ћемо у јако ближој будућности морати да обратимо посебну пажњу пре свега због наше деце. СПС данас је најмање лош партнер.

Зорана Михајловић , потпредседница Владе Србије и потпредседница СНС-а, „Данас“/НСПМ
Дневна доза 1832 09. фебруар 2016.

Моцарт шајкача

Зорана Михајловић Треба нам ЕУ да бисмо себи и другима показали колико смо способни, али и да покажемо нашу историју и традицију. Требају нам и шајкача, и лаптоп! И кајмак, и бела немачка кобасица! И „плазма“, и „моцарт“ кугле!

Зорана Михајловић , потпредседница Владе Србије и потпредседница СНС-а, у ауторском тексту за „Политику“, „Танјуг“
Дневна доза 1825 02. фебруар 2016.

Без грађана не отварамо нити затварамо

Зорана Михајловић Јуче смо имали завршетак врло важног тунела, то је пети тунел на коридору 11, технолошки најтежи тунел... и не постоји ниједно веће отварање или затварање неких радова за које грађани нису били организовани.

Зорана Михајловић , министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, „Бета“/„N1”
Дневна доза 1809 17. јануар 2016.

Гас до даске

Зорана Михајловић Агресиван сам и брз возач, али могу да кажем да сам и врло сигурна. Хвала Богу, досад нисам имала ниједну саобраћајну незгоду. Додуше, имала сам неколико казни за пребрзу вожњу, које сам уредно платила, а, као и већина жена, неколико пута сам и огребала ауто.

Зорана Михајловић , министар саобраћаја и потпредседница Владе Србије, „Блиц“
Дневна доза 1794 02. јануар 2016.

Факсом до звезда и Вучића

Зорана Михајловић Факсом сам послала CV у централу СНС и дошла на састанак. Прво сам му помагала у вези са енергетиком, а онда ушла у странку. Увек бих радила са Вучићем, фасцинира ме његова енергија, то се ретко среће.

Зорана Михајловић , министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и потпредседница СНС-а, „Блиц“
Дневна доза 1794 02. јануар 2016.

За Лабуса, Г17+ и отаџбину

Зорана Михајловић Звали су ме у Владу и у парламент Предраг Марковић и Млађан Динкић. Одбила сам. Онда ме је позвао Лабус и понудио место саветника за енергетику. Као из пушке рекла сам - ДА!

Зорана Михајловић , потпредседница Владе Србије и потпредседница СНС-а, о сарадњи са Мирољубом Лабусом, „Блиц“
Create a Mobile Site
View Site in Mobile | Classic
Share by: